Gezondheid

Het is belangrijk dat de hond op tijd ontwormd wordt en zijn inentingen krijgt. Dit wordt aangegeven in het Dierenpaspoort, wat u van ons meekrijgt. 

De Drent is over het algemeen een sterk en gezond ras, maar er komen net als bij de meeste andere rassen een aantal erfelijke problemen voor zoals HD, Pra en epilepsie. 
Om deze problemen terug te dringen zijn door de rasvereniging foknormen opgesteld waaraan de ouderdieren bij de fokkerij moeten voldoen. Deze normen zijn vastgelegd in het Rasspecifiek Fokregelement(RFR). Wij houden ons aan dit regelement.

Vanaf dat de hond 1 jaar oud is kun je een afspraak maken bij de dierenarts voor het röntgenen van de hond om de heupen te bekijken. Als de hond tussen de 1,5 en 2 jaar oud is ontvangt u een uitnodiging van de vereniging om naar de fokdag te komen voor een beoordeling van het nest. Wij stellen het als fokker zeer op prijs dat u naar deze dag toekomt, omdat het belangrijk is voor de beoordeling van het nest dat alle honden aanwezig zijn. Het is natuurlijk ook leuk en gezellig om te zien wat er van de andere honden is geworden en onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij je ervaringen uit te wisselen. Op deze dag kunnen de ogen voor de eerste keer op pra worden onderzocht. Op zo'n fokdag beoordeelt een erkend keurmeester het uiterlijk van de honden. Er wordt gekeken naar de positieve en negatieve punten die de ouderdieren hebben doorgegeven aan hun nakomelingen. De beoordeling is mede bepalend voor een eventueel volgend nest. Het doel is namelijk de Drent te behouden in al zijn hoedanigheden zoals de rasstandaard deze voorschrijft. 

Als fokker kan je geen garantie geven op gezondheid. Wel kunnen wij u garanderen dat wij met alle gezondheidsaspecten rekening hebben gehouden en er alles aan gedaan hebben om problemen te voorkomen. Bij de keuze van de fokcombinatie doen wij zo goed mogelijk onderzoek naar de ouderdieren en hun afstamming. 

Wij voeren onze honden al jaren Eukanuba dit is voer van Amerikaanse afkomst. Voer is voor een hond van grote invloed op zijn gezondheid en in het bijzonder op zijn weerstand en zijn vacht. Hoe beter de ingrediënten van een voer, hoe beter de hond het er in het algemeen op "doet". Hij hoeft er (veel) minder van te eten en de hoeveelheid ontlasting is ook minder. De honden hebben naast brokken niets anders nodig.